Materiaaleja

Navettakätilö tarvitsee malttia

Poikimisessa voi sattua kaikenlaista, mutta auttajan maltti ja avun pyytäminen ajoissa vievät kohti onnellista loppua. Lue lisää Maatilan Pellervon Eläin -lehden artikkelista (1/22)

 

Kotikonsteilla alkuun naudan ensiavussa

Märehtiikö, nouseeko ylös ja onko kuumetta? Naudan vaivojen ensioireita voi yleensä hoitaa itse. Lue tarkemmin miten Maatilan Pellervon Eläin -lehden artikkelista (1/22)

 

Hyvä hedelmällisyys lähtee tarkkailusta

Niskalenkki hedelmällisyysongelmista onnistuu tarkkailulla ja nopealla puuttumisella.Vinkkejä hedelmällisyyden tueksi ja ongelmin selättämiseen Maatilan Pellervon Eläin -lehden artikkelista (12/21).

 

Terveydenhuoltokäynti suo aikaa keskustelulle

Nautatilan terveydenhuoltokäynti on ennakointia ja ulkopuolisesta näkökulmasta saatuja vinkkejä. Lue siilinjärveläisen Eljas Ylösen kokemukset terveydenhuoltotyöstä vasikkakasvattamossa KMvet -lehden artikkelista (4/2021).

 

Podcasteja kriiseistä ja sen kohtaamisesta yhdessä Kuopion kriisikeskuksen Maaseudun turvaverkkohankkeen kanssa.

Kuinka tunnistat, että kaikki ei ole hyvin?

Kuinka tunnistat toisen ihmisen kriisin?

Viestintä kriisitilanteissa -podcastit ovat tehneet kaksi Savonia-ammattikorkeakoulun agrologiopiskelijaa projektityönään

Viestintä kriisitilanteessa, toimittajan haastattelu

Viestintä kriisitilanteessa, toimittajan haastattelu tekstinä

Viestintä kriisitilanteessa, viljelijän haastattelu

Viestintä kriisitilanteessa, viljelijän haastattelu tekstinä

Viestintä kriisitilanteissa, asiantuntijan haastattelu

Viestintä kriisitilanteissa, asiantuntijan haastattelu tekstinä

 

Eläinlääkintäpalvelujen kehittäminen Pohjois-Savossa

Kunnaneläinlääkäreiden virkoihin ja sijaisuuksiin on vähän hakijoita ja avoimia paikkoja jää täyttämättä. Haasteita on ympäri Suomea, erityisesti isompien maakuntakaupunkien ulkopuolella. Kunnallisten eläinlääkäripalvelujen turvaaminen koko Suomessa vaatii muutoksia eläinlääkärien työhön ja koulutukseen. Toimenpide-ehdotuksista tarkemmin Eläinlääkintäpalvelujen kehittäminen -hankkeen loppuraportissa (avautuu sanaa napauttamalla).  Hankkeen rahoitti Pohjois-Savon liitto ja sen toteutti Savonia-ammattikorkeakoulu.

 

 

 

Hankkeen rahoittajat ja sponsorit

rahoittajat